U12

Nordic Youth 2018

U12 laget deltok i Nordic Youth helgen 5 - 7 januar, og sikret seg sin første seier over internasjonal motstand.Tidlig fredag morgen satte U12 kursen mot Sverige og Nordic Youth. En helg fylt med ishockey lå foran oss. En spent og klar gjeng kom til Filipstad 2 timer før første match. 


Kamp 1 var mot Strømsbro. For mange en ukjent klubb, men vi viste etter nøye kartlegging av motstandere at dette kom til å bli en tøff kamp. Der fikk vi rett. Etter 7 sekunder fikk vi en grei påminnelse at vi var i Sverige. Motstander laget spilte fantastisk hockey. De så seg aldri tilbake. Men våre spiller har en fantastisk innstilling at de aldri skal gi opp. Det gjør at vi kjemper på uansett. Faktisk lager de ikke mål de siste 8 min. Selv om tapet ble stygt skulle det vise seg at det var meget bra. Samtlige lag i gruppa måtte gi tapt for disse og vi gikk på det nest minste tapet. Strømsbro ble senere nummer 3 i hele turneringen. 

Kamp 2 gikk mot vertene Filipstad. Her drar vi faktisk med oss det høye tempo fra første kamp og leverer årsbeste. Masse godt spill, mange flotte mål og flere som tegner seg for poeng i lagets første internasjonale seier. 

Etter to tøffe kamper tok vi turen til skolen for å innlosjere oss. Vi hadde en stor gymsal for oss selv. Spillerne fant raskt sine plasser og stemningen var god. Men de var innstilt på å fortsette den gode starten dagen etter så vi var ganske raskt i seng. 

Kamp 3 var mot BIK Karlskoga. Dette er ett lag som har slått flere norske lag tidligere i år. Men igjen viser guttene en innsats og spill som er veldig bra.
Kampen bølger frem og tilbake og er spennende til siste sekund. Men 2 gode keepere sørger for at det ender uavgjort og med relativt få mål. 

Kamp 4 var mot Spånga. Også dette viste vi at kom til å bli en forsvars kamp. Vi slapp inn en del mål, men gledelig at vi lagde mål selv og skapte sjanser på en såpass god motstander. Spånga vant etterhvert B-sluttspillet. 

Kamp 5 og siste kamp i gruppespill var mot Holmen. Helnorsk duell og også en kamp om 3-4 plass i gruppa. Og det ble en thriller av en kamp. Tidligere har Holmen vært oss overlegne. Men i kveld skulle de få slite. Kampen startet med at spillet bølget frem og tilbake. Holmen tok føringen og økte litt, men vi gav oss ikke. Tilslutt fikk vi uttelling og etterhvert utjevnet vi i målprotokollen. Ikke før 1:30 stod igjen på klokka falt avgjørelsen. Dessverre bikket det ikke vår vei denne gangen heller. Men vi klarte en flott 4 plass i gruppa og gikk videre til D-sluttspill.Vel tilbake på skolen etter en lang dag og med visshet om at vi måtte tidlig opp og bytte hall dagen etter slo vi til med det som kanskje var høydepunktet på turen. Gymsalen var for anledningen bygget om til kino og filmen "Miracle om ice" ble vist. Alle gutta lå rundt på madrasser, spiste godteri og drakk brus. Veldig koselig. Alle sov vel sånn 0030.

Sluttspill dagen startet med frokost 07:20 og full utrydning av gymsal. 08:30 kunne vi sette oss i bilen og sette kursen mot Vålberg. Ca 1 times kjøring. Vi ble tatt vel i mot og gikk rett på oppvarming. Kvartfinalen ble spilt mot Skedsmo. Denne gangen hadde Skedsmo valgt å stille ett sterkt lag. Vi var muligens ikke helt klare for kamp for Skedsmo la veldig press på oss og tok føringen i kampen. Vi utjevnet forskjellen etterhvert og resten av kampen var jevn. Men pucken ville ikke i mål denne kampen. Skedsmo vant fortjent. De vant også D-sluttspillet.

Kampen om 5-6 plassen kom umiddelbart. Den ble spilt mot Lillehammer. Det ble nok en tett og jevnspilt kamp. Dessverre tok Lillehammer siste stikk. 
Dette resulterte i at vi tok en 24 plass totalt av 36 lag.

Vi er meget fornøyd med hvordan vi har spilt, jobbet og oppført oss på tur. Målsettingen ble nådd og vi reiste hjem som ett bedre lag. Vi hadde også mange forskjellige spillere som plukket poeng. Det er veldig gledelig.

Tekst: Rikard Olaussen.
Bilder: Jan Terje Dragvoll, Trond Andersen og Robin Turpijn

Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!