U15

Ubeseiret i Lillehammer

For andre år på rad kunne U15 ta hjem vinnerpokalen i den årlige Birkebeiner-cupen.

Ved May-Helen Howard
Oppdatert: (21.9.2017)1. seier

 

Etter en lang kjøretur opp til Lillehammer fredag bar det omtrent rett på is for gutta fra Moss Hockey. Astor var motstander, og det stod 0-0 etter 1.periode. Det tok imidlertid bare noen få sekunder ute i 2.periode før Moss gikk i ledelsen, scoring av Johannes, assistert av Kristian. Moss økte til 2-0 innen kort tid, denne gangen var det Kristian som scoret, assistert av William. Det ble notert 1 baklengsmål, men Kristian og Johannes satte pucken i mål ytterligere en gang til hver og i kampen endte 4-1 til Moss.

2.seier

 

Lørdag møtte laget Lillehammer. Det kan beskrives som en ren målfest, kampen endte 9-0. Det var mange spillere som kunne notere seg scoring eller assist denne kampen.
Det er verdt å merke seg at på to kamper hadde Moss kun 2 minutter utvisning.

3.seier


Senere på lørdag var det Furuset som skulle i ilden mot Moss. Igjen tok Moss ledelsen i 1.periode, og scoring nr. 2 kom kun få sekunder inne i 2.. Det ble en 3. scoring før Furuset fikk inn sitt eneste mål denne kampen. Selv om om det kun stod 3-1 på tavla var "Skudd på mål"-statistikken betydelig høyere i Moss´ favør denne kampen, pucken ville bare ikke inn oftere. 

Litt fomling med å komme igang ved dropp gjorde at laget fikk 2 minutter for delay og ellers fikk de bare en utvisning til.Klare for sluttspill

 

Moss Hockey vant med dette sin pulje i innledende runde. Ikke bare hadde de hatt totalt utallige skudd på mål og 16 scoringer. Et sterkt og godt forsvar

og solid keeperarbeid av både Noah og Kasper

 ga motstanderne få skuddmuligheter, noe som resulterte i enda færre baklengsmål. Kun 2 mål ble sluppet inn i de første 3 kampene.


Mossespillerne hadde også færrest utvisninger og ledet cupens Fair play-statistikk.4.seier

 

Moss startet søndagen med semifinale mot laget som ble nr.2 i den andre puljen; Hasle Løren.
Gutta fra Moss kom litt haltende ut, mulig de var litt tunge i bena, men etterhvert fikk de opp spillet og fyrte av det ene skuddet etter det andre. Skuddstatistikken ble "en hel haug" til Moss mot "noen få" til Hasle Løren. Det ble likevel bare en scoring denne kampen. Men siden det var en Mossescoring og de nå var på "vinn eller forsvinn"-nivå, gjorde det egentlig ikke så mye. Gutta var igjen klare til finale i Birkebeiner-cupen, dette året mot Lørenskog.

Finalen  - mer spennende blir det ikke!

 

Moss gikk knallsterkt ut. I perioder ble Lørenskog-keeperen nærmest pepret med skudd, uten at pucken gikk i nettet. Godt keeperarbeid ble bemerket både over høytaler og i Cuponline med "storspill". Vel, godt keeperarbeid kan også forstås med sterkt angrepsspill av Moss. Etter 1. periode var det notert 3 skudd på mål fra Lørenskog og 14 skudd på mål fra Moss.


Likevel fikk Moss en skikkelig kalddusj ved at det var Lørenskog som gikk i ledelse 0-1 i 2.periode. Moss kvitterte raskt med en utligning, men Lørenskog gikk igjen i ledelse 1-2. Mindre enn 3 minutter igjen av full tid ble det endelig 2-2, signert av brødrene Skrzypkowski Nilsen. Dessverre ble Kristian skadet kort tid etter det, og måtte se resten av kampen fra benken.Resultatet etter full tid ble 2-2, noe som betydde 5 minutter med Sudden death.


Begge lag kjempet hardt for seier i noen nervepirrende minutter, men

scoring uteble.Dermed må det hele avgjøres med straffer.


I første omgang skal det tas 3 straffer pr. lag, Lørenskog er først ut.


Heller ikke nå blir det noen scoringer, og det går over til det endelige "1 straffe om gangen".


Etter nok en runde uten scoring, går Lørenskog igang med ny straffe.


Den brenner de.


Moss Hockey U15s Johannes Høgstrøm entrer isen.


Han gjør det han kan.


Han scorer!


Endelig kan gutta, trenerne, støtteapparatet og fansen (les: familien) slippe jubelen løs.Og ikke nok med det...

 

Ikke bare vant de hele greiene. For andre gang denne høsten vant Moss Hockey Fair play-pokalen. 


Kristian ble også cupens poengvinner og spilleren med flest scoringer. Det var en flott helg med mye godt spill av alle gutta våre. De har masse bra lagspill, har stor glede av å være sammen, også utenfor isen, og er klar for seriespillet som starter om noen få uker. Vi gleder oss til å følge med dere!


Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!