U14

Gutta tok den største pokalen med hjem

Helgens Birkebeiner-cup i Lillehammer ga full uttelling for iskrigerne fra Moss.

Ved Ole Moe
Oppdatert: (12.9.2016)

Birkebeiner-cupen bestod i år av syv lag. Disse var foruten Moss Astor, Stavanger, Holmen, Leanger, Storhamar og vertsklubben Lillehammer.
Første kamp var fredag kveld mot Stavanger. Denne kampen vant Moss overlegent 9-0.
Lørdag startet med kamp mot Leangen, her vant laget 5-2.
Neste kamp, som var mot Storhamar, var en aldri så liten utfordring. Moss ledet 1-0 til pause, men så kom det noen uheldige kjappe baklengsmål og kampen endte 1-4.
Dette tapet satte ikke noe dårlig stemning og innstilling i laget, heller tvert imot, og dagens siste kamp mot Astor endte 6-3 i våre gutters favør.
Søndag var første kamp mot Holmen. Dette laget har de vunnet over tidligere. Det gjorde de denne gangen også,og kampen endte 4-0.

Med solid seier i fire av de fem første kampene, ble siste kamp mot Lillehammer som rene finalen.
Lillehammer hadde hittil i cupen vært ubeseiret og ville ha vunnet cupen med uavgjort i den siste kampen. Moss, som hadde et tap, måtte vinne for å komme første plass.
Guttene spilte for en skadet Jørgen og alle foreldre og familiemedlemmer som hadde satt av helgen til å støtte de tøffe gutta.
Iskrigerne gikk på med en iherdig innsats. De bombanderte en solid Lillehammer-keeper med skudd på mål. Likevel tok det lang tid før den første scoringen kom, denne gang av Kristian godt assistert av Eirik. Stemningen var til å ta og føle på på tribunen da muligheten for at guttene skulle bli cup-vinnere var en realitet.

For guttene på isen og i boksen var stemningen derimot en helt annen. Kristian, som er lagets kaptein, kunne fortelle at for de gjaldt det da, som i resten av cupen, å konsentrere seg om å spille god hockey. Først når de nærmer seg slutten av kampen begynner de å tenke på om de vinner eller ikke.
Kristian sier videre at noe av det som nettopp er lagets store styrke, er at alle bidrar og spiller sitt beste. Om de har vondt eller ikke så gir alle spillerne alt og går sammen for å spille god hockey.
Trener Sture bekrefter også at dette er spillere som går inn for å gi alt, samarbeide og spille hverandre gode. Utenfor isen er de en herlig gjeng som er gode venner og en fornøyelse å reise på tur med.
Tilbake til den siste kampen; det gode spillet ga uttelling, etterhvert kom det flere mål og I.L Kråkene Moss Hockey U14 kunne dra seieren i land og ta med seg den største pokalen hjem etter 3-0-seier over Lillehammer.

Denne cupen kan oppsummeres på andre måter også.
Laget vant fem av seks kamper.
De scoret totalt 28 mål, og 13 spillere kom på poenglisten med scoringer eller assister.
Forsvarsrekkene og keeperne jobbet iherdig og sto imot press fra motstanderne. Totalt ble det bare ni baklengsmål.
Kristian ble cupens poengvinner med 16 poeng.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!