U12

Dagbok fra USA dag 6

Torsdag var det slutt på trening,og Kråkenes tur til å se andre trene og spille hockey. Ingen hvem som helst andre heller, vi skulle se Washington Capitals. Først dro vi til ishallen der de skulle gjøre unna morgentreningen sin. Dette var en ishall som lå i åttende etasje over et kjøpesenter. 

Ved Ole Moe
Oppdatert: (20.2.2015)

Treningen viste oss at dette var spillere som hadde trent litt før, de gikk både fort på skøyter og traff det de siktet på når de trente på skudd. Coach Arild filmet litt, så det er mulig at det blir noen Kråkespillere som må lære seg noen nye øvelser når vi kommer hjem. 

Vi hadde fått tips om at det kunne være mulig å få noen autografer på treningen dersom gutta sto på rett sted i hallen til rett tid, når spillerne gikk av isen. Det var flere andre voksne og barn som sto der og det ble en hel gjeng med supportere da Kråkene, anført av Coach Sture "Good Luck" Nilsen, ropte og hojet etter spillerne som var på vei inn i garderoben. De fleste gikk rett i dusjen, men en håndfull tok turen bortom og hilste på guttene. 
Da det bare var våre gutter igjen, ble vi tatt med inn på et lukket område av en trener fra Washington Capitals. Det viste seg at vår venn Nelson Burton, mannen bak Nelson Hockey, hadde gjort oss enda en tjeneste. Han hadde ringt gamle venner i Capitals og ordnet det slik at vi fikk møte guttenes store idol, Capitalsspilleren Nicklas Backstrom. Backstrom kom ut og snakket med Kråkene og tok seg god tid til å skrive autografer og bli med på bilder. Han var en kjempehyggelig ung mann som alle våre gutter turte å snakke med, da språket var svensk. Gutta ga han noen gode hockeytips, takket pent for at han ville møte oss og ønsket han lykke til med kveldens kamp. 

Lett høye på stjernestøv svevde Kråkene ut igjen. Noen var blitt så bitt av stjernebasillen at de sto på parkeringsplassen utenfor til Capital´s største stjerne Alex Ovechkin skulle hjem, og fikk enda et lite møte med en ekte stjerne. 

Vi reiste videre til Washington, der kveldens kamp mellom Washington Capitals og Winnipeg Jets skulle spilles i Verizon Arena. Da tiden var moden møtte vi opp ved presseinngangen på arenaen og ble geleidet inn gjennom sikkerhetskontrollen. Seks av våre gutter skulle få være flaggborg når hjemmelaget løp inn på isen, og disse ble hentet av de som hadde ansvaret for flaggborgen. Like etter ble resten av guttene og coachene hentet slik at de fikk være med gjennom garderobeområdet og se på treningen til flaggborgskøytingen. På veien fikk de ikke lov å ta initiativ til kontakt dersom de traff noen av spillerne, men noen av Kråkene fikk seg en "high five" med Alex Ovechkin på veien. 
Det er vanlig at noen heldige utvalgte får være flaggborg. De skal da gå på is iført hjemmetrøyene til Washington Capitals og stå med hvert sitt flagg, tre på hver side av inngangen til isen der hjemmespillerne stormer ut på banen før kampstart. Under treningen på dette fikk alle de andre guttene våre samt coachene gå ut på isen og ta bilde. Dette må betraktes som historisk da det aldri har vært et samlet Kråkene-lag på NHL-is noengang tidigere. Mer lokal historie ble skrevet da flaggborgen skulle ut til en fullsatt arena. Coach Arild mente at det ville være helt feil å sende Kråkespillere på is i andres drakter, og at det var på høy tid å vise Washington Capitals publikum hvordan vi egentlig ser ut. Dette mente arrangørene var helt utelukket, det hadde kun skjedd en gang tidligere i historien at noen hadde fått være flaggborg i en annen drakt enn Washington Capitals. egen. Hos Kråkene er det Coach Arild som bestemmer og etter litt hektisk forhandling har det nå skjedd to ganger at flaggborgen har hatt egne drakter. 

Kampen gikk etter oppskriften og det var tydelig at tipsene som gutta hadde gitt til Backstrom hadde virket, han scoret i hvertfall to mål, hadde en assist og ble kampens "first star of the game". Noen av våre venner fra Metro Hockey kom også og så kampen sammen med oss, noe som var veldig hyggelig. 

Vi satte oss i bilene, krysset Potomac-elven og kom oss ut på motorveien, fornøyde med at toppen av kransekaka var nådd, og at alle forventninger ikke bare var innfridd men sprengt i fillebiter.
Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!