U12

Dagbok fra USA dag 5

Ny dag og nye muligheter. Onsdag fikk Kråkene sove litt lenger før de spiste frokost med vafler og søtt brød, før det bar avgårde i vår lille kolonne av tre store tolv seters biler fulle av hockeyutstyr, spillere og medbragte foreldre og trenere. 

Ved Ole Moe
Oppdatert: (19.2.2015)

Denne dagen varmet vi opp med å følge opp gårsdagens shopping på et outlet et stykke unna. Enkelte ting kan være så billig på slike steder at kan ruinere seg på å spare. Jo mer en sparer jo mindre penger sitter man igjen med, forstå det den som kan. 

Bilene våre er ikke til å kjenne igjen på grunn av alt saltet som brukes på veiene her. Flere av kveldene vi har kjørt hjem fra ulike aktiviteter har vi havnet i snøstorm eller store snøfall. Dette håndterer de en smule annerledes i disse områdene enn hjemme i Norge. Når det er meldt snø pøser de på med salt på veiene, i slike mengder at det kan se ut som om det har snødd før det har falt et eneste fnugg. Når snøen så kommer blir det hele til en salig sørpe som det er krevende å kjøre på, spesielt for amerikanere som aldri har vært på glattkjøringskurs og som kjører rundt på slitte helårsdekk. Det synes heller ikke hjelpsomt at brøytebilene, som vi har sett mange av, da ser ut til å samle seg på veiskulderen i en stille protest mot det dårlige været og alle bilene som seiler rundt.  

Når det blir vanskelig å kjøre setter bilistene på alle lys som kan blinke og velger seg en kjørebane etter fritt valg og demper deretter farten til de står stille. Dette kan virke en smule frustrerende for tilreisende som gjerne vil tilbake til hotellet sitt, og ikke føler den samme trangen som de innfødte til å sitte i bil på motorveien og beundre snøen som daler ned. 

Uansett, det kan altså ta svært lang tid å kjøre bil når det snør, og bilene blir dekket av salt over det hele. 

Da vi hadde handlet ferdig bar det videre til ishallen til Frederick Freeze Junior Hockey, som vi kjenner fra flere treff de siste dagene. Først fikk Kråkenes goalkeeper Viktor være med på en målvakttrening sammen med andre goalies fra de ulike lagene på stedet. Noen få av de andre guttene fikk være med som skyttere på denne treningen. Etter at isen var kjørt fikk  alle Kråkene komme på is for å trene sammen med et nytt lag fra denne klubben. 
Flere av de guttene som vi har blitt kjent med tidligere kom til ishallen for å hilse på, iført Kråkene-drakter som de fikk fra våre spillere da de byttet trøyer. 

Da denne treningen var over satte vi igjen kursen hjemover til Gaithersburg der vi bor. Denne gangen var været godt og vi kjørte hjem på  en brøkdel av den tiden den samme turen har tatt tidligere. 

Nå har vi gjort unna all den istiden som Kråkene U12 har planlagt denne vinterferien, nå er det NHL som gjelder. I morgen spiller Washington Capitals mot Winnipeg Jets på hjemmebane, og før kampen skal de ha en åpen trening. Vi skal være tilstede både på trening og kamp og vi gleder oss.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!