U12

Dagbok fra USA dag 3

Dag 3
Det er en alminnelig forståelse at amerikanere etter norsk standard er rause i sin bruk av superlativer men nå er det jammen vår tur! Kråkenes dag dag tre ble en helt fantastisk dag de kommer til å huske til de blir gamle. 

Ved Ole Moe
Oppdatert: (17.2.2015)

Dagen startet med å kjøre en god tur i bil, en av konsekvensene av at alt faktisk er veldig stort her borte. Deretter ble vi ønsket velkommen til hjemmebanen til Frederick Freece Junior Hockey, av det samme laget vi trente med i Rink of Dreams på lørdag. Vi lære litt om nivådelingen i yngres hockey. Det viste seg disse guttene var på det såkalte AA-nivået som er det øverste, noe som forklarte de svært høye ferdighetene de viste oss. Guttene fra Kråkene og Freeze Junior trente sammen igjen og det var godt å se at Kråkene hadde hentet krefter siden sist og fikk vist mer av egne ferdigheter. Etter treningen ble bursdagen til en av Freeze-spillerne feiret med kake og norsk bursdagsang. Før vi reiste byttet spillerne trøyer med hverandre, noe som bidro til store smil hos spillere på begge lag.

Så bar det videre mot Baltimore og et middagstreff med spillere og trenerapparatet til Nelson Metro Maple Leafs Hockey. Dette er et lag som spiller under vingene til den tidligere NHL-spilleren Nelson. Mr. Nelson kom selv til restauranten og ønsket oss velkommen. Vertene ordnet det så spillere fra begge lag satt annenhver bortover eget bord, slik at de fikk pratet og blitt kjent med hverandre. Etter kort tid gikk praten livlig langs bordet og språksjenertheten forsvant. Da tiden var inne ble det oppbrudd og en kort kjøretur til Metro's ishall. 

Der trente lagene med hverandre og vi fikk oppleve at Kråkene var helt på høyde med vertene, noe som var til inspirasjon. Før treningen fikk vi utdelt program der de hadde laget spilleroversikt over lagene, en presentasjon av Moss by og til og med satt inn vår egen kråkelogo. Det norske flagget var hengt opp ved siden av det amerikanske, og før treningen spilte de begge lands nasjonalsanger, noe som skapte en herlig følelse av høytidelighet. 
Etter treningen overrakte vertene spesiallagede versjoner av sine tøffe hockeytrøyer, men disse var med nummer og navn på våre egne spillere. Gliset gikk omtrent rundt hele hodet på Kråkegutta da de veltet rundt i ishallen med nye hockeyvenner. 

Tilbake til superlativene. Etter norsk standard har vi blitt vist en helt utrolig gjestfrihet som overgikk vår fantasi, og opplevelser som både store og små kommer til å ta med oss videre.
Rett og slett helt magisk.

 Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!