1 divisjon

Bergen - Moss Hockey ( 3 - 4 og 9 - 1)

Et noe amputert lag dro til Bergen for å hente poeng. Men uten fullt mannskap ble det for tungt å gjennomføre 2 kamper til 100%, og vi måtte nøye oss med 3 poeng denne helgen.

Ved Ole Moe
Oppdatert: (19.11.2014)Foto: (Moss Avis)

Artikkel i Moss Avis:
Opptur for hockey-kråkene
Moss Hockey i tusen knas


Lør:  (0-1, 0-2, 3-1)
Søn: (1-1, 3-0, 5-0)


Målscorere Moss:
Lør: Kevin Östh
Fredrik Hörnblad (2)
Ole Martin Brynthe

Søn: Andre Bøen Eriksen

Assist:
Lør: Emil Foyn (2)
Robin Olsen Syversen (3)
Anton Melin
Kevin Östh
Fredrik Hörnblad

Søn: Robin Olsen Syversen
Fredrik Hörnblad


I Lørdagens kamp spiller Moss Hockey godt og klarer å prestere 100% i to perioder. Moss tar ledelsen 1-0 midt i perioden i powerplay. Begge lag får noen utvisninger, men ingen ting mer skjer. Bergen har 2 sjanser og rene skudd på mål i hele perioden, og de 2 sjansene får de ved feil av mossespillere som spiller pucken uforstyrret til motstanderen. Men Gustav Knutsby har en veldig god dag og nekter bergenserne å redusere.

I andre periode fortsetter mossingene å presse på. Uten et eneste minutt utvisning i denne perioden blir Bergen slitne når de må spille med en mann mindre i 6 minutter. Men det skal gå 16 minutter av perioden før Moss klarer å utnytte seg av det. I løpet av 2 minutter og 20 sekunder scorer Fredrik Hörnblad 2 mål og perioden slutter med 0-3 på tavla.

Den tredje perioden er 6 minutter gammel når Bergen klarer å utligne. Mossingene er passive og noe slitne. Når det står 8 minutter igjen på klokka får Martin Lundström en 2 minutter, og Bergen benytter seg av sjansen og setter sitt andre for kvelden. Bare to minutter senere står det plutselig 3-3 på tavla. Bergen har stort sett sørget for at det er spill mot ett mål fram til da i perioden. Men mossingene våkner opp og prøver på et siste støt for å avgjøre kampen. Når det står igjen 45 sekunder av kampen klarer en bergenser å pådra seg en utvisning som gjør at Moss får avslutte kampen i powerplay. Og når det er 5(!) sekunder igjen på klokka klarer Ole Martin Brynthe å finne veien til nettmaskene og Moss kan gå av banen med årets tredje seier på bortebane.


I søndagens kamp skal det bli et helt annet resultat. Mossingene holder godt følge med Bergen i første periode, men etter 10 minutter tar Bergen ledelsen. Når det står 3 minutter igjen av perioden finner Andre Bøen Eriksen pucken framfor målet og reduserer til 1-1 som også står seg perioden ut.

I andre perioden er energien til mossingene helt borte. Om det er 10 timer busstur og kamp samme dagen, dagen før, kan man kanskje skylde på, men man burde kanskje klare å tette igjen litt bedre bak uansett. Bergen starter perioden med å score allerede etter 37 sekunder, og da er mossingene mer eller mindre ferdige med å spille kamp. Sporadiske forsøk som er noe halvhjertet ledet ikke noe vei. Isteden økte Bergen ledelsen to ganger til før perioden er over.

Den tredje perioden er mossingene enige om at kampen ikke er over og går på isen for å gjøre et tappert forsøk på å hente igjen Bergen. Men bergenserne vil det annerledes og gjøre som i andre periode. De øker ledelsen til 5-1 etter 31 sekunder av perioden. Resten av perioden blir bare en parodi av en hockeykamp. Dommerne slutter å dømme enkelte ting, og tar for ting som strengt talt ikke burde vært dømt på. Samtidig har de problemer med de nye Icing reglene og problemer med å se om pucken er ute av sonen eller ikke og blåser offside feil. Vi får trøste oss med at det ble likt begge veier, men det stykker opp spillet såpass at det er vanskelig å komme inn igjen når man ligger under. Samtidig så er som sagt energien til Mossingene helt borte. Bergen scorer 4 ganger til før perioden og resultatet ble da til slutt små stygge 9-1.Alt i alt bør vi vel kanskje være fornøyd etter forholdene. Busstur i 10 timer for så nesten å gå rett på banen å spille kamp er hardt nok i seg selv. Men når man da skal spille 2 kamper på 2 dager samtidig kan vi vel fastslå at det neppe er en ideel oppgave. Det kan sikkert Bergen skrive under på som har slike turer annenhver uke. De ligger bare på plassen over Moss på tabellen.

Kan også legge til at Moss Hockey per dags dato faktisk ligger på 4 plass på borte tabellen. Noe som viser at det fortsatt burde være mulig å stabilisere troppen på et høyere nivå.
(Tabellen kan du se nederst på denne siden: http://www.kraakene.no/elite/tabell.

Print artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!