September 2013

Ledern Har Ordet

Velkommen til «Lederen har ordet» - det første etter at jeg ble valgt til å være I.L. Kråkenes nye styreleder.

Oppdatert: (15.9.2013)Mørke skyer la seg over I.L. Kråkene, Moss og Ørejordet i april dette år. Årsmøtet var over, stemningen vekslet mellom optimistisk og ikke veldig optimistisk blant klubbens medlemmer og spillere. Ikke minst det faktum at Anders Syversen som var klubbens sportslige ansvarlige inntil årsmøtet, nå ikke hadde fast plass i styret, bidro til mye usikkerhet og spekulasjoner om a-lagets skjebne spesielt, men også konsekvensen for klubben generelt. Og så kom Moss Avis i sin lørdagsutgave med en artikkel om klubbens årsmøte, som gikk over to sider. Kupp-forsøk skrev Moss Avis. Trener-situasjonen på yngres og kjelkehockey var også langt i fra å være avklart.

Mye vann har rent ut i fjorden siden da, men en enkelt start har det ikke vært. Velkommen til «Lederen har ordet» - det første etter at jeg ble valgt til å være I.L. Kråkenes nye styreleder.

La meg få lov å komme med noen ord om meg og min familie. Som fremmøtte på årsmøte fikk høre, så har jeg til daglig et lederverv, med personal og budsjettansvar. Erfaring fra å lede idrettsorganisasjoner har jeg ikke, kun en glad amatør med hjerte for hockey, og spiller på Broken Wings. Innimellom har jeg også bidratt på skøyte- og hockeyskolen til I.L. Kråkene, og andre ganger har man funnet meg i slipebua.

Min eldste sønn har spilt hockey siden han begynte på hockeyskolen til Stjernen, i 2005. I 2011 byttet Nicolai til I.L. Kråkene. I Januar 2012 begynte vår datter Madline på hockeyskolen til Kråkene, og spiller i dag på U10 sammen med tre andre ivrige jenter.

Også Nicole, min kone, er aktiv i klubben. Spiller hun selv på damelaget, er lagleder for U10 og kasserer for U14.

Slik opplevde vi også I.L. Kråkene da vi kom hit, i 2011. Det var et stort engasjement for klubben, foreldre var aktive og delaktige på mange områder. Derfor falt vi for klubben da, derfor liker vi klubben nå!

Sommeren kom omsider, lange og mange varme dager, hvor hockey for mange lå langt bak i hukommelsen.

Anders Syversen ble satt inn som sportslig ansvarlig for a-lag, og har jobbet hardt og mye for å få laget fulltallig til sesongstart.

Per Christian Knold, A-lagets nye trener, har kjørt «guttane» hardt. Det blir spennende å følge med A-laget i år. Oppkjøringen er veldig lovende. Det er imponerende å høre om «Pekka» og hans fartstid som hockeyspiller. 21 år. bl.a. har han spilt med hocke-selebriteter som «Shampo», Morten Finstad og Ørjan Løvdal. Han har spilt fem A-VM og to B-VM for Norge. Han har også trent A-laget til Sparta i 3 år, og 2-3 år på ungdomsavdelingen. Den mannen er hockey, han har hockey i blodårene. Og nå trener han altså A-laget til I.L. Kråkene.

Arild Syversen som trenerkoordinator for yngres og istidsansvarlig, har jobbet mye med å få lagt trenerkabalen. Vi var optimistiske inntil nylig, men dessverre glapp trenere for kjelkehockey og U14 i siste minutt. Omsider er trener-situasjonen for U14 løst, men fortsatt jobbes det med å få på plass en trener for kjelkehockey. Og det trenger vi snart, for I.L. Kråkene har bidratt med landslagsspillere til kjelkehockey, og det vil være utrolig leit om vi ikke skal kunne fortsette å bidra.

Lars André Olsen, klubbens markedsansvarlig har jobbet hardt med å knytte til oss sponsorer. Dette er ikke et arbeidet som er gjort unna i en fei. Grunnlaget for langsiktige avtaler og forbindelser legges her. Han er kommet godt på vei.

Yngres har også fått nye trenere i år, Henrik Wenneberg og Daniel Jagiello.  Naturligvis er det knyttet forventinger til disse, og jeg har registrert at det er mange som er spent på ny trener. U14 har blitt styrket med nye (gamle) spillere, og helt nye.

U9 tok initiativ til foreldrekamp med overnatting før jul i fjor. Dette var så populært, at de gjentok suksessen på tampen av sist sesong. Dette har U11, U12 og U14 også gjort i begynnelsen av årets sesong. Mange trøtte ansikt dagen derpå, men moro syns de det har vært alle sammen.

Sparta og Lillehammer gjestet hallen vår i slutten av August, og jeg er imponert over innsatsen til alle frivillige. Dere viste ettertrykkelig, at I.L. Kråkene er i stand til å holde arrangement, også større.

Apropos arrangement; når de fleste av oss synker ned i stolen for kvelden, så begynner det å surre og bråke hjemme hos Marie og Karsten Søbye. Da er det tid for å forberede morgendagens fristelser til kiosken i hallen. Det er ikke noen haller i Norge som jeg har vært i, som er forunt slik en dedikasjon til kioskdrift. Fantastisk!

Det er mange som daglig utgjør en viktig del av å holde hjulet i gang. De som ikke er nevnt ved navn, eller eksempel, fortjener også en stor takk.

De mørke skyene som lå over I.L. Kråkene, Moss og Ørejordet i April, de er borte. Det er mye engasjement i klubben, for klubben. Det er mye optimisme å se rundt omkring.

La oss «rocke» showet. La oss vise Mosseregionen at det er liv laga for hockey.

Hvem vet, kanskje flyr det en ny «Zucca» eller en Henrik Lundquist rundt i gangene, eller på isen? Som «Pekka» sa: talenter er man ikke å være fra dag én av. Å bli en god ishockeyspiller er noe som kommer med tiden. Treningen legger grunnlaget, lek og moro på isen, spesielt utenfor og i tillegg til trening, er det som gir det lille ekstra.

Kom ned til hallen, dugnad med glede, vær med å lag «liv», bruk fasilitetene og bidra til ett positivt hockeymiljø i Moss og Østfold! Støtt opp om I.L. Kråkene.


Knut Erik Hauslo
StyrelederPrint artikkel Skriv ut artikkelen
16-18. Mars
 Moss Hockey Elite
Kvalifisering 1. div
Billetter på Ticketco
Ute banen: ÅPEN

Åpningstider:    09:00 - 21:00Lag  KS P
1 Moss 28 69
2 Storhamar 28 63
3 Bergen 28 62
4 Hafrsfjord 28 37
5 Astor 28 31
6 Ski 28 30
7 Haugesund 28 26
8 Jutul 28 18
Se fullstendig tabell her

Vi streamer også 2. divisjon!